Előfizetői tartalom

Ők rúghatnak labdába a felsőoktatási-ipari EU-s pályázaton

Vízi Ildikó
A pályázati felhívás szerint a már több éve eredményeket felmutató, stabil ipari és egyetemi partnerségre épülő pályázati konzorciumok számíthatnak támogatásra, amelyekből országszerte négy-hat Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ (FIEK) kialakítása várható - hangsúlyozta a már megnyílt 25 milliárdos FIEK-pályázat kapcsán a Portfolio-nak küldött válaszaiban a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal. Az intézmény szakpolitikai felelősként gondozza a pályázatot, így különösen fontos az iránymutatása, hiszen támogatási igényt is csak úgy lehet benyújtani, ha a pályázó konzorcium már rendelkezik az NKFI Hivatal támogató szakpolitikai szempontú véleményével és a projekt a konvergencia régióban valósul meg. A válaszokból kirajzolódik, hogy a 25 milliárdos keretet a valós piaci igényekre alapozott ipari fejlesztések kutatási hátterének biztosítására, az adott szakterület kiváló kutatóintézményeivel való együttműködés további erősítésére lehet majd felhasználni.

Uniós Források 2016 Dr. Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke is előadást tart a K+F+I rendszer felépítéséről és a hatékony forrásfelhasználás kereteiről a Portfolio március 10-i Uniós Források 2016 című konferenciáján. További részletek: Információ és jelentkezés ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés