Előfizetői tartalom

Feleződött az aszfaltügyi bírság?

Portfolio
Az eredeti, 110-130 milliárd forintra tehető pénzügyi büntetés mértékét a múlt csütörtöki Lázár-Cretu egyeztetésen végül sikerült megfelezni, így összesen 45-51 milliárd forintos korrekciót állapíthat meg Brüsszel az aszfaltügyben született megállapodás eredményeként - értesült a Magyar Idők. Amint befejeződnek a technikai egyeztetések, az utána kiküldött számlákra Brüsszel 1-1,5 hónapon belül kifizetheti az 500 milliárd forintot - jelezte a lapnak Perényi Zsigmond, a Miniszterelnökség nemzetközi helyettes államtitkára. Megítélésünk szerint a cikkben említett, lefelezett büntetést, illetve annak mértékét érdemes egyelőre óvatosan kezelni.

A cikk legfontosabb információi: Perényi elmondása szerint a múlt csütörtöki találkozón "méltányos ajánlatot kapott hazánk" az Európai Bizottságtól (Corina Cretu látogatott el Lázár Jánoshoz), konkrét összegről azonban nem tett említést. Bár a kormány továbbra is úgy gondolja, hogy nem alkalmazott diszkriminatív intézkedést az érintett útépítési pályázatok során...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés