Előfizetői tartalom

Jócskán megtoldják az idei büdzsét Orbán vidékjáró programja miatt

MTI
|
Portfolio
A Miskolcnak szánt uniós pénzek nem elegendőek a komplex városfejlesztési programhoz, ezért született a Modern Városok Program is és azért, hogy ez gördülékenyen haladhasson, módosul az állami, illetve a miskolci költségvetés is - többek között ezt jelezte egy mai sajtótájékoztatón a város polgármestere. Kriza Ákos ezzel arra utalt, amit a nemzetgazdasági tárca már április végén bejelentett: az idei 500 milliárdos költségvetési kiadásnövelés keretében 50 milliárddal megtoldják a Modern Városok Programra szánt forrásokat is. Ebből a Miskolcnak szánt plusz juttatás mértéke 3,2 milliárd forint, illetve egy mai jelzés szerint a szolnoki fejlesztések miatt további 300 millióval módosul az állami büdzsé. A 2017-es állami büdzsé az MVP jövő évi projektjeire összesen 152 milliárdos keretet szán.

A miskolci eseményről készült MTI-beszámoló szerint Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) azt hangsúlyozta: az uniós pénzek, amelyeket pályázatok útján beruházásokra fordíthat Miskolc, nem elégségesek ahhoz, hogy egy komplex városfejlesztés hátterét biztosítsák; ezt nagyon jól tudja a magyar állam is, ezért is fogalmazódott meg a Modern városok Programja. Jelzése szerint az idei állami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés