Előfizetői tartalom

Fellélegezhetünk: rendkívül jó hírt kapott Magyarország Brüsszelből

Portfolio
Miközben a magyar kormány hónapok óta igyekszik felkészíteni a közvéleményt arra, hogy 2020 után nem, vagy csak csekély mértékben lesznek vissza nem térítendő uniós források, aközben egy szerdai brüsszeli tájékoztatón az Európai Bizottság alelnöke rendkívül fontos, nyugtató tartalmú kijelentést tett. Jyrki Katainen ugyanis azt mondta, hogy a 2020 utáni uniós keretköltségvetésben igenis lesznek vissza nem térítendő támogatások, sőt a pénzek zöme továbbra is ilyen jellegű lesz, igaz növekedni fog a pénzügyi eszközök, azaz a hitelek, garanciák és kockázati tőkére szánt pénzek aránya.

Nyugtatás két témábanMindezt Katainen amiatt mondta, hogy nyugtassa a kelet-közép-európai államokat, akik az új, kölcsönökön alapuló támogatási modellben életveszélyes fenyegetést látnak a vissza nem térítendő támogatásokra épülő kohéziós politikai modellre. A Bruxinfó beszámolója szerint az alelnök közép- és kelet-európai tudósítók egy kisebb csoportjának...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái