FONTOS A náci Németország példája kísérti Európát - Ukrajna messze van a vereségtől
 
Előfizetői tartalom

Az EU-források és az önkormányzatok uralják a hazai közbeszerzéseket

Portfolio
A közbeszerzési piac elmúlt 20 évét vizsgálva megfigyelhetjük, hogy 2014-ben volt a legmagasabb a közbeszerzési eljárások száma, míg ha az értékeket nézzük, akkor a 2013-as év volt a rekord - olvashatjuk az Állami Számvevőszék (ÁSZ) Pénzügyi Szemléjében. Az adatok alapján megállapítható, hogy a helyi önkormányzatok jelentős szerepet töltenek be a közbeszerzésekben, illetve, hogy a tavalyi évben az európai uniós forrásokból finanszírozott eljárások súlya visszaesett.

A Közbeszerzési Hatóság nyilvántartást vezet a közbeszerzésekről, melynek köszönhetően nyomonkövethető a hazai közbeszerzések alakulása az elmúlt 20 évben - írja az ÁSZ a napokban megjelent Pénzügyi Szemléjében. Egyébként a közelmúltban megjelent a Közbeszerzési Hatóság beszámolója, de az ÁSZ összefoglalója ennél mélyebben vizsgálja a közbeszerzési piac...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés