Előfizetői tartalom

Hatalmas pofonba szalad bele, aki így költi el az EU-pénzt!

Vízi Ildikó
Hatalmas pofonba szalad bele az, aki lízingből akar nagyértékű gépet beszerezni uniós pályázat keretében, hiszen a gép amortizációs idejénél sok esetben csak rövidebb megvalósítási időszakot enged a pályázat kiírója. Emiatt könnyen előfordulhat az az eset, hogy bár 50%-os támogatási intenzitás tudatában kezdene hozzá a projekthez a nyertes, de kiderül, hogy ennek csak a felét használhatja fel, vagyis csak 25 %-os támogatást kap, a többit pedig vissza kell fizetnie. Alábbi cikkünkben ennek az egyébként kedvező pénzügyi konstrukciónak a masszív anyagi hátulütőjére hívjuk fel a figyelmet, de egyúttal egy kedvező ellenpéldát is bemutatunk.

Így kerül a képbe a lízingAmikor uniós támogatást nyer a pályázó, akkor azt, hogy lízinget szeretne igénybe venni a projekt megvalósítása során, nem tudja megjelölni a támogatási kérelemben, így azt egyszerűen csak elkezdi alkalmazni a megvalósítás során. Később majd a kifizetési igénylésnél jelzi ezt és beküldi a szükséges dokumentumokat a Hatóságnak. Fontosnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés