Előfizetői tartalom

Veszélybe sodorja Orbán célját az újabb százmilliárdos vitánk?

Legalább 220 milliárd forintnyi uniós támogatás brüsszeli kiutalását akasztotta meg az aszfaltügyi vita újabb felvonása, amely ha nem rendeződik villámgyorsan, akkor érezhetően magasabb államadósság szám lesz a következménye év végén. Kalkulációink szerint ez még nem feltétlenül sodorja veszélybe azt az év végi adósságráta előrejelzést, amelyet a múlt héten már Orbán Viktor kormányfő is bemondott, de az ügy kimenetele és egyéb uniós témák elég sok izgalmat okozhatnak az adósságkezelő háza táján a következő hónapokban.

Az új vita miatt nem utalja a régi ciklus pénzeit BrüsszelEgyelőre az a biztos az ügyben, hogy bár már tavasszal megszületett a magyar kormány és az Európai Bizottság között a politikai alku a 2007-2013-as uniós ciklus útépítéseivel összefüggő vita rendezésére, Brüsszel mégsem utalta ki a nekünk járó pénzt, mert az utolsó pillanatban megakasztotta a kifizetést. A legfrissebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés