Előfizetői tartalom

Megtudtuk: rendkívül kevés új EU-pénzt kaptunk eddig Brüsszelből

Idén eddig összesen csak 1,4 milliárd eurónyi, 435 milliárd forintnyi uniós támogatást folyósított az Európai Bizottság Magyarországnak, de ebből csupán 3 milliárd forintnyi az a tétel, amit a benyújtott számlák alapján a 2014-2020-as ciklus terhére kaptunk - tudta meg a Portfolio a Miniszterelnökségtől. Egyelőre tehát rendkívül kevés a számlaalapú kifizetés Magyarország irányába és inkább az uniós előlegekből "élünk", illetve az is kiderült, hogy 190 milliárd forinti aszfaltügyi kifizetésre várunk. Az idei első féléves brüsszeli folyósítás olyannyira kevés volt, hogy 8 éve nem volt erre példa - ez pedig az MNB által éppen ma közzétett fizetési mérleg statisztikákból derült ki.

Több kérdést is feltettünk a napokban a Miniszterelnökségnek azzal kapcsolatban, hogy hogyan áll az EU-támogatások idei folyósítása Brüsszel felől, és az alábbiakat tudtuk meg: Eddig összesen 1,4 milliárd eurót tesz ki az Európai Bizottság által idén kiutalt strukturális és kohéziós támogatások összege, amelyből a 2007-13-as ciklushoz 772,5 millió eurónyi kiutalás...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái