Előfizetői tartalom

Baj van: rengeteg EU-támogatást nem akar kifizetni nekünk Brüsszel

Weinhardt Attila
Az Európai Bizottság illetékesei azt közölték a magyar hatóságokkal, hogy ne küldjük ki a bőkezű szállítói előleg rendszerben keletkezett számlákat Brüsszelbe, mert úgysem fogják kifizetni - tudta meg a Portfolio. Becslésünk szerint ez a fajsúlyos vita már most megközelíti a 200 milliárd forintot, és minél tovább pörgetjük itthon a kifizetéseket a mostani jogszabályi keretek mentén, annál nagyobb lesz az az összeg, amelynek az utólagos brüsszeli "behajtása" erősen kérdéses. Mindez egyelőre azért nem okoz komolyabb gondot a magyar államháztartásnak, mert sokkal kisebb a deficit a korábban tervezettnél, de az idő ezen a területen is ellenünk dolgozik.

Délután külön közleményt adott ki a Miniszterelnökség a cikkünk kapcsán, amelynek fő állításait nem cáfolták. Bár mi határozottan beleírtuk az alábbi cikkbe, hogy ennek az elszámolási vitának semmi köze nincs a most vasárnapi népszavazáshoz, a tárca miniszter helyettese ezzel kötötte össze a témát:Kapcsolódó cikkünk2016.09.30Elzárták a brüsszeli pénzcsapot?...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái