Előfizetői tartalom

Elképesztő átutalást hajtott végre az év utolsó napjaiban a kormány

Weinhardt Attila
Tavaly decemberben rendkívül nagy összegű, 541 milliárd forintnyi EU-támogatást utalt ki a magyar állam a nyertes pályázóknak, amivel a Portfolio 2,5 éves adatbázisa szerint messze megdőlt minden eddigi rekord. Az elképesztő év végi hajrát jól jellemzi, hogy december 27-től szilveszterig 107 milliárdos volt a kifizetés, ami összefügg a negyedik negyedévre előírt kifizetési célokkal is. Cikkünk megjelenésével éppen egy időben közölte a Miniszterelnökség, hogy végülis hat területen 100% felett teljesültek az éves kifizetési célok. Ettől azonban még nem biztos, hogy mind a hat területen számíthatnak az érintett állami dolgozók a negyedik negyedéves célprémiumra is.

Amint arra karácsonykor és a két ünnep között is felhívtuk a figyelmet, nagyon pörgött az EU-támogatások kifizetési számlálója, és mivel szilveszter óta nincs további emelkedés, így valószínűleg az év végi állapotot látjuk 1558 milliárd forintos adattal (ennél viszont jópár tízmilliárddal magasabb összegre következtetünk a Miniszterelnökség közleményéből, de...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái