Előfizetői tartalom

Bréking: megvan a kormány brüsszeli megállapodása!

Weinhardt Attila
Megszületett a magyar kormány és az Európai Bizottság között a vitás pénzügyi kérdésekről a megállapodás és az ezzel kapcsolatos kormányzati válaszlevél tavaly december végén ki is ment Brüsszelbe - tudta meg a Portfolio a Miniszterelnökségtől. Az alku sok százmilliárd forintnyi, itthon már kiállított uniós támogatási számla brüsszeli kifizetése előtt nyithatja meg az utat, igaz a végső brüsszeli jóváhagyás még nem érkezett meg írásban. Azt is megtudtuk, hogy mennyi volt tavaly itthon az EU-támogatások kifizetése és ez pontosan milyen számlák alapján állt elő.

Arról érdeklődtünk a Miniszterelnökség Sajtóosztályán, hogy hogyan áll a tavaly nyáron a gazdaságfejlesztési területen (GINOP) elvégzett uniós audit, amelyről ősszel elsőként írtuk meg, hogy kedvezőtlen esetben akár az összes EU-támogatásunk felfüggesztését is magával vonhatja (amíg a vitáink nem rendeződnek). Eddig csak annyit tudtunk az ügyről és annak lényeges...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái