Előfizetői tartalom

Költözz vidékre! Az állam támogatja

MTI
|
Portfolio
A fiatalok vidéken maradását, illetve vidékre költözését támogató 10 milliárdos keretösszegű pályázat indul március elején, melyre a 3 ezer és 20 ezer lakos közötti települések pályázhatnak. Az egyes önkormányzatok 50 és 200 millió forint közötti támogatást nyerhetnek el önkormányzati lakás felújítására, munkábajárási vagy jövedelemkiegészítési támogatás nyújtására.

Magyarországon csupán 300 olyan önkormányzat van, amely elég adót tud beszedni ahhoz, hogy abból éljen. 2600 településen minimális az adóbevétel, ezek szinte csak az állami támogatásból gazdálkodnak, így nem tudják felvenni a versenyt a nagyobb városokkal - mondta el a pályázat kapcsán Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) elnöke....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés