Előfizetői tartalom

Szép csendben megduplázták a középületekre kiszórt EU-pénzt

Portfolio
Eredetileg 62,7 milliárd forintos kerettel nyílt meg a középületek épületenergetikai felújítására szánt uniós pályázat, aztán novemberben jócskán megemelték ezt, ma pedig indoklás nélkül még tovább srófolták a pályázat keretét, így már 145,7 milliárddal tervezhetnek az érintettek. Szép csendben tehát több mint duplájára emelték az elkölthető keretet az eredetihez képest, amelyet kormányhivatalok, minisztériumok, városházák, kormányzati épületek, illetve a bírósági és ügyészségi épületek energetikai korszerűsítésére lehet költeni. Esélyes, hogy a keretemelésre szánt pénzt eredetileg a lakosságnak szánták, de a háztartások végül csak hitelt kaphatnak az épületenergetikai felújításokra, amelynek pályázata éppen múlt pénteken jelent meg.

Az EU-s pályázati szabályokról és a fejlesztéspolitikai döntések hátteréről szó lesz a Portfolio Uniós Források 2017 című konferenciáján március 23-án. További részletek: Uniós Források 2017 INFÓJELENTKEZÉS Furcsa keretemelés két lépésbenA középületek épületenergetikai fejlesztéseit...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái