Előfizetői tartalom

Özönlenek a pályázatok, de pénzt még alig látnak a nyertesek

Vízi Ildikó
A márciusi nagy pályázati meghirdetési hajrában annyi új uniós pályázat jelent meg (113 darab) Magyarországon, mint amennyi a megelőző négy hónapban összesen, ami új történelmi csúcs és ezzel már a 7 évre szóló kereten is túlfutott a megjelent pályázatok teljes keretösszege - derül ki az összegzésünkből. Az új pályázatok keretösszegénél (913 milliárd forint) nem sok hiányzott, hogy szintén új csúcsot lássunk, de közben az új nyertesek számában (bő 12 ezer) biztosan bekövetkezett ez. A pályázati kifizetések terén viszont nem hozott áttörést a március sem: bár a hónap végére már a 7 éves ciklus ötödére nőtt a kifizetett pénzösszeg, de ennek jelentős része még mindig nem szivárgott be a gazdaságba, főként amiatt, mert a közszférabeli nyerteseknél időigényes, mire a kiutalt előleget felhasználhatják.

A dömping főbb számaiElképesztő pályázati dömping zajlott Magyarországon márciusban amiatt, hogy teljesítse saját korábbi célkitűzését a kormány, azaz az összes pályázatot meghirdesse március 31-ig. A rohamtempó az alábbi grafikonon is jól látszik, hiszen összesítésünk szerint 113 új pályázatot hirdettek meg a harmadik hónapban, csaknem annyit, mint a megelőző négy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés