Előfizetői tartalom

Duplázható bért rejtett a kormány az EU-s pénzosztásba

Az a dolgozó is dupla, azaz 24 havi bért kaphat az idei munkája után négy minisztériumban, akinek semmi köze az uniós pályázatok kiírásához, elbírálásához és lebonyolításához - derül ki az újdonság egy friss kormányhatározatból. Eddig csak arról tudtunk, hogy a felpörgetett uniós kifizetésekért dolgozók akár 24 havi plusz juttatást is kaphatnak (tehát az idei munkájuk után összesen 36 havit), de a tárcák dolgozói közötti bérfeszültség csökkentő intézkedésről eddig nem volt szó. A büdzsé állapota lehetőséget teremt erre, ráadásul a pénz jelentős részét majd csak jövő év elején kell kifizetni. Van még más, rendkívül érdekes szabály is, amivel "két legyet üt egy csapásra" a kormány.

Tényleg meg lehet idén keresni 12-24 havi bónusztMár január óta kering a kormányzati kommunikációban, hogy idén rendkívül ambiciózus lesz az EU-támogatások kifizetési célja: minimum 2200 milliárd, de optimális esetben 2700 milliárd forintnyi támogatást kell kifizetnie az intézményrendszernek a tavalyi 1987 milliárdos teljesítés után. Az is régóta kering, hogy ehhez még...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés