Előfizetői tartalom

Vitályos: ráemelhetünk a legnépszerűbb EU-pályázatok keretére

Portfolio
Abból, hogy a 9000 milliárd forint körüli uniós keretnél 10%-kal több pénzre lehet majd pályázni, nem feltétlenül következik az, hogy további új konstrukciók jelennek meg, "sok esetben a már kiírtak keretemelése lehet a megoldás" - jelezte a Világgazdaságnak adott interjúban Vitályos Eszter. A Miniszterelnökség államtitkára konkrétan meg is említette, hogy ilyen lehet például "a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programon belül a kis- és középvállalkozások körében népszerű kapacitásbővítés vagy az eszköz- és gépvásárlás kiterjesztése". Ez azt jelenti, hogy a három-négyszeresen túligényelt pályázatokban még sok további nyertes várható.

Vitályos jelzése szerint az eredeti 8921 milliárd forintos keret helyett az NGM engedélye alapján 10%-os túlvállalás várható az Operatív Programokban, de ez nem feltétlenül jelent új pályázati kiírásokat, a már megjelent konstrukciók keretének (pl. legnépszerűbb GINOP-kiírások) megemelése lehet inkább a megoldás. Elismerte, hogy az egy éve bejelentett állami pályázatértékelői...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái