Előfizetői tartalom

Nyugi, nem kell annyira félnie Magyarországnak a durva német tervtől

Portfolio
Az uniós alapszerződés miatt az nem járható út, hogy szankciós jelleggel megtagadják Magyarországtól és Lengyelországtól a 2020 utáni strukturális és beruházási támogatásokat a jogállamisági problémák, vagy a menekültbefogadás elutasítása miatt, így két másik, "hátsóajtós" megoldás körvonalazódik - mutat rá a mai EU-csúcsra készített helyzetelemzésében Carsten Nickel, a Teneo Intelligence Brüsszelben dolgozó kutatási igazgatóhelyettese. A két "trükkös" megoldási irány felvázolása azért lényeges, mert az elmúlt három napban három helyről is erőteljes német figyelmeztetéseket kapott a magyar és a lengyel kormány:

Kapcsolódó cikkünk2018.02.23Össztűz a magyar kormányra? - Újabb kemény német figyelmeztetés érkezettAz elemző szerint messzebbről érdemes megközelíteni a 2020 utáni EU-pénzek feltételekhez kötéséről szóló vitát és azt, hogy mi a fő motiváció a két nagy nettó befizető német és francia kormányoknál, akik ráadásul némi meglepetésre hajlandóak többet is fizetni...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái