Előfizetői tartalom

Már 600 milliárdot öntöttek a gazdaságba, és ez még csak a kezdet

A következő két évben elkerülhetetlen, hogy a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap éves költségvetése a mostani 83 milliárd forintról "2020-ra megduplázódjon, azaz az állam ugyanannyival járuljon hozzá a kutatásfejlesztési és innovációs célokat ösztönző Alapba, mint amennyi most a vállalati befizetésekből bejön" - többek között ezt szorgalmazta a Portfolio-nak adott interjúban Pálinkás József. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke szerint így érhető el, hogy a kiépülő kutatási infrastruktúrát országszerte használni lehessen, a megkezdett programok folytatódhassanak, és elkerülje az ország, hogy "2020-22-ben visszaesés legyen a kutatási ráfordításokban". Pálinkás bemutatta, hogy miért változott jelentősen 2018-tól az Alapból meghirdetett pályázatok szabályrendszere és a szigorodó feltételek miatt azt kéri: "csak azok a cégek adják be a pályázataikat, amelyek gazdálkodása kifogástalan és működése a pályázati forrás nélkül is fenntartható".

Portfolio: Bő egy évvel ezelőtti beszélgetésünkkor a KFI célú forrásokkal való felelős és takarékos gazdálkodásra hívta fel a figyelmet, és a szigorú szakmai szűrő fontosságára, hogy valóban a Magyarország versenyképességét szolgáló KFI projektek részesüljenek támogatásban. Az akkor még előttünk álló 2017-es évben K+F+I forrásokra pályázókat intette a rejtett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés