Előfizetői tartalom

Tudtad? - Budapest a motorja Európa befektetésgeneráló hálózatának

Már tíz éve megalapították és Budapest a székhelye annak az uniós intézménynek, amely Európa egyik legfontosabb innovációs és befektetésgeneráló hálózatát működteti: az Európai Innovációs és Technológiai Intézetről (EIT) van szó. Az EIT Európa-szerte több mint 40 innovációs központot működtet és Magyarország nemcsak amiatt különleges, hogy itt a székhely, hanem amiatt is, mert mind a hat tudás és innovációs közösség (KIC) megtalálható itt, amelyek számos nagy magyarországi céggel és egyetemmel együttműködnek. Az EIT a napokban mutatta be átfogó tevékenységét, így kiderült, hogy az évek során már több mint 1250 innovatív vállalkozást támogatott mentorálással, képzésekkel és anyagilag is. Utóbbi kapcsán lényeges: összesen már több mint 890 millió euróval segítettek abban, hogy a piacképes termékek- és szolgáltatásokkal rendelkező cégek egyre nagyobbra nőhessenek és alkalmassá váljanak akár sokmillió eurós kockázati tőkebefektetéseket is megmozgatni.

Laura Supjeva, az EIT budapesti irodájának strategy officere az összefoglalóban emlékeztetett rá, hogy maga az intézmény a 2014-2020-as uniós költségvetés kutatás-fejlesztési támogatásokat nyújtó Horizont 2020 programjából kapja a pénzt és ezt osztja tovább sokféle támogató programján keresztül. Az összesítés szerint az eddig kiosztott bő 890 millió eurónyi támogatás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés