Előfizetői tartalom

Újabb hatalmas karácsonyi ajándékot kapott a kormány Brüsszelből - Mégis mi van a háttérben?

Weinhardt Attila
Úgy tűnik, még karácsony előtt sem bír leállni az Európai Bizottság a Magyarországnak járó uniós támogatások átutalásával, hiszen az elmúlt két napban is mintegy 91 milliárd forintnyi kifizetés történt meg a Portfolio számításai szerint. Ez azt jelenti, hogy a két napja már megírt 308+240+90 milliárdon felül ezt a további 91 milliárd forintot is feltüntetheti majd a decemberi átutalások között a Pénzügyminisztérium, így tényleg brutális többlet alakulhat ki az év utolsó hónapjában a pénzforgalmi államháztartási egyenlegben. Ez nagyon jól jön a magyar büdzsének, amelynek deficitje az első tizenegy hónap alapján rekordra hízott.

Karácsony előtt még egyszer ránéztünk az uniós támogatások brüsszeli kifizetési adatbázisára és azt láttuk, hogy a két nappal ezelőttihez képest újabb 282 millió euróval 7,734 milliárd euróra ugrott a számláló.Ez forintban mintegy 91 milliárdot jelent és arra utal, hogy az elmúlt hetekben a magyar kormány és az Európai Bizottság között csendben megszületett megállapodások...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái