Több tízmilliárdot osztott most ki a kormány vidéki szálláshelyek fejlesztésére
Uniós források

Több tízmilliárdot osztott most ki a kormány vidéki szálláshelyek fejlesztésére

Portfolio
Több mint 700 pályázatot támogatott a Magyar Turisztikai Ügynökség a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Program első ütemében, amelyek közül 624 pályázat esetén közzé is tették már a kibocsátott támogatói okiratok listáját. A Portfolio kalkulációi szerint mintegy 45 milliárd forintnyi vissza nem térítendő támogatás odaítélését tartalmazza ez a lista az első körre ígért 48 milliárd forintos támogatásból.
A napi.hu szúrta ki azt, hogy első körös eredményhirdetést hajtott végre az MTÜ a vidéki szálláshely kapacitások fejlesztésére kiírt pályázatán, amelyen több mint 700 nyertes született, de egyelőre ennél kevesebb a kiállított támogatói okirattal is rendelkező cégek listája.

A Portfolio kalkulációi szerint mintegy 600 pályázó nyert el jellemzően 40 millió forintos támogatást (az elnyert támogatás a legtöbb esetben 20-50 millió forint között ingadozott), és további mintegy 20 pályázó elnyert összege jócskán kiugrik a mezőnyből. Ők 500 millió forint és 3 milliárd forint közötti támogatást nyertek el jellemzően prémium lokációkban történő nagyobb volumenű fejlesztésekre. Ezek alapján becslésünk szerint a közzétett lista alapján a 300 milliárd forintosra hirdetett Kisfaludy-programból (amelyen a kormány 150 milliárd forintnyi hazai költségvetésű vissza nem térítendő támogatással kalkulált) most mintegy 45 milliárd forintnyi támogatást osztottak ki.

A cikk emlékeztet, hogy Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója a tavaly szeptemberi sajtótájékoztatón arról beszélt: összesen 1522 pályázat érkezett és szakmai szempontok alapján történő döntéshozatalt ígért. Akkori elmondása szerint a pályázati keretnövelésnek köszönhetően szerinte a vidéken található panziók több mint kétharmada részesül támogatásban. Az akkori tervek szerint első ütemben több mint 80 milliárd forint értékben valósulnak meg fejlesztések a következő években, amelyhez a magyar kormány 48 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad. A jelek szerint tehát a most közzétett 624 támogatói okirat összege mintegy 45 milliárd forint lehet, a fennmaradó mintegy 80 nyertes pedig további nagyjából 3 milliárd forintot nyert el.

Címlapkép forrása: MTI Fotó Krizsán Csaba
Frankfurti tőzsde
Bejelentették a nagy megállapodást az Intesa és az Intrum között
vitézy dávid
brexit
coronavirus
Gázolaj
wall street
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
brexit