Előfizetői tartalom

Elállt az óriási brüsszeli pénzeső, de még százmilliárdok várnak a magyarokra

Az extrém magas tavaly év végi brüsszeli EU-s átutalások után januárban alig kaptak pénzt a magyar hatóságok, de ezzel együtt az itthoni céges pályázók mégis hatalmas lehetőségek előtt állnak idén, hiszen még mindig rengeteg EU-forrás vár elosztásra. A Portfolio vizsgálata szerint ugyanis "hiába" döntöttek már a 7 évre járó keretösszeg 98%-áról, ezek jelentős része "visszahullhat" az elmúlt évek masszív ár- és béremelkedése miatt és így több százmilliárd forintnyi felszabaduló keretet kell majd újra elosztani.

A decemberben beömlött közel 900 milliárd forintnyi EU-támogatás után januárban adataink szerint csak kb. 40 milliárdot utalt át az Európai Bizottság a magyar hatóságoknak. A lendületvesztés érthető, hiszen az volt mindkét fél érdeke, hogy a Brüsszelbe kiküldött számlák alapján tavaly év végéig tornásszák fel minél inkább a kifizetéseket Magyarország felé és ez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés