Előfizetői tartalom

Húsba vágóan korlátozná a kormány és Brüsszel is az EU-pénzek itthoni elköltését

Weinhardt Attila
A szokásostól igencsak eltérő tervezési keretekkel, a 2021-2027-es uniós pénzfelhasználás jelentős hatékonyságjavításának céljával állt elő a héten mind a magyar kormány, mind az Európai Bizottság. A két fejlemény össze is függhet egymással és a közös mozgatórugó mögöttük az, hogy lehetőleg olyan területeken költse el Magyarország a pénzeket, amelyeken jelentős előrelépést lehet elérni a gazdasági versenyképesség, az emberek életminőségének javítása és az EU-s célok felé, másrészt a pénzfelhasználás minél inkább ésszerű, takarékos módon történjen meg. Legalábbis ez olvasható ki a szándékokból, aztán majd úgyis a végső kereteken és a megvalósításon múlik minden.
Két irányból is korlátoznák a 2021-2027-es pénzfelhasználástAmint megírtuk: egy közelmúltbeli kormánydöntéssel már hivatalosan is elindult a 2021-2027-es uniós ciklusra való felkészülés, a napokban pedig egy másik kormányhatározat jelent meg, amely olyan "felforgatónak" mondható javaslatot is tartalmaz, miszerint független értékelemzést (!) kellene alkalmazni a közvetlen...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái