Előfizetői tartalom

A legnevesebb nyugati lapok is benézték, mennyi EU-pénzt húz be Magyarország a koronavírusra

Weinhardt Attila
Bár már hetek óta világosan lehet tudni, hogy a koronavírus miatt áthangolt 2014-2020-as EU-pénzekből csak elméletben jogosult lehívni Magyarország a legtöbbet a tagállamok közül és a valóságban a leginkább sújtott Olaszország és Spanyolország kapja a legtöbbet, mégis erre a téves magyar helyzetértelmezésre húzzák fel még a legrangosabb nyugati lapok is a cikkeiket, amikor a rendeleti kormányzás miatt bírálják az országot és retorziót sürgetnek az uniós döntéshozóktól. Ez egyébként leghamarabb a most csütörtöki telefonkonferenciás EU-csúcson jöhetne, így érdemes lesz most is résen lennünk.

Nagy médiazaj téves helyzetértelmezés alapján A két legutóbbi példa erre a téves magyar helyzetértelmezésre a hétvégi német Der Spiegelben és ma a brit Financial Times oldalán jelent meg. Utóbbiban a European Stability Initiative nevű kutatóintézet vezetője nyilatkozta azt, hogy micsoda furcsa helyzet az, hogy a rendeleti kormányzással működő Magyarország 5,6 milliárd eurót...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái