Előfizetői tartalom

Olyan témáról is indít nemzeti konzultációt Orbán Viktor, ami nincs is benne a nagy EU-s tervben

Legfeljebb 30 éves futamidejű kötvények közös kibocsátásával finanszírozná az Európai Unió a szerdán bejelentett, a koronavírus-válság hatásait enyhítő 750 milliárd eurós helyreállítási alapot – ezt Orbán Viktor kormányfő is elismerte a ma reggeli rádióinterjúban, de közben azt is bejelentette, hogy többek között a Soros György által javasolt, az EU által most már világosan elvetetett, lejárat nélküli kötvényről kérdezik meg az emberek véleményét a most induló újabb nemzeti konzultációban.

A nagy terv és a kormányfő reakciója Orbán Viktor a műsorban megismételte azt az elmúlt hetekben is hangoztatott véleményét, hogy a Soros György által javasolt finanszírozási modell adósrabszolgaságba taszíthat országokat, hiszen az idők végezetéig kellene a kötvény kamatát fizetni. Ezért szerinte meg kell kérdezni az embereket, hogy ilyet bevezessünk-e. Egy másik mondatában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés