FONTOS Megjött a Standard and Poor's ítélete Magyarországról
 
Előfizetői tartalom

Négy látványos ábrával szállt bele az éjjel a négy fukarba az EU-pénzekért felelős uniós biztos

Portfolio
Árgus szemekkel figyelte a világ vasárnapról hétfőre virradóra is azt, hogy a 27 uniós tagállami vezető meg tud-e egyezni többek között a 750 milliárd eurósra tervezett helyreállítási alapról és abban a vissza nem térítendő támogatások mértékéről. Ez egyelőre nem sikerült, többek között azért, mert a négy fukarnak mondott tagállam továbbra is ragaszkodott a legfeljebb 350 milliárd eurós vissza nem térítendő támogatáshoz, míg a német-francia páros, illetve az Európai Bizottság és az Európai Tanács elnöke 500 milliárd eurós volument javasolt korábban. Ez a huzavona arra késztette az Európai Bizottság felzárkóztatási támogatásokért is felelős portugál származású uniós biztosát, hogy hétfőn hajnali 1-kor a Twitteren szálljon bele a négy fukarba négy látványos ábrával.

Elisa Ferreira uniós biztos a Twitter-posztjához mindössze annyit írt, hogy „egy kép többet ér ezer tárgyalási óránál” és ezzel a négy fukarra igyekezett nyomást gyakorolni, hogy legyenek rugalmasabbak és engedjék megszületni a megállapodást. Az ábrákat a jobb láthatóság érdekében a poszt alatt külön-külön is bemutatjuk egy rövid kommentár kíséretében. One graphic...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés