Előfizetői tartalom

Már ma beint az EP az állam- és kormányfőknek a jogállamisági alku miatt is

Portfolio
Bőven összejön a többség azon állásfoglalás mögött, amelyről ma szavaz rendkívüli ülésén az Európai Parlament és amely elutasítja az állam- és kormányfők által ötnapos tárgyalással összehozott költségvetési alkut – vázolja reggel hírlevelében a Politico. Ez azonban még nem a végső EP-szavazás, csak egy nagyon erős figyelmeztetés az állami vezetőknek, hogy alakítsanak még a keddre összehozott alkun és részben egy visszavágás az EP felől azért, mert nem vonták be kellő mértékben az intézményt az uniós helyreállítási alapról szóló egyeztetésekbe.

Az összefoglaló szerint három főbb bajuk van az EP-képviselők csoportjainak a maratoni EU-csúcson összehozott 2021-2027-es költségvetési alkuval (MFF): számos jövőorientált költségvetési tétel (például a kutatás-fejlesztési keretprogram, az egészségügyi célú program, a klímavédelemre, digitalizációra szánt források) túl alacsony összegű lettek az MFF-ben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés