Előfizetői tartalom

Óriási viták, leszavazott magyar-lengyel kormány - Az egész uniós kilábalás késhet

Leszavazták a magyar és a lengyel kormány képviselőjét szerdán Brüsszelben az uniós nagykövetek ülésén, azaz megkapta a szükséges támogatást a német soros elnökség javaslata az EU-pénzek és a jogállamisági feltételek összekötésére. Csak látszólag jó hír, hogy megy tovább a javaslat a maga útján, ugyanis délután a német soros elnökség illetékese már arról nyilatkozott, hogy a későbbi magyar és lengyel (illetve az északi kormányok) vétóveszélye miatt az egész helyreállítási alap és uniós költségvetés elfogadása is csúszhat, így maga az európai gazdasági kilábalásra is komoly veszélyek leselkednek.

A hétfőn bemutatott felpuhult német javaslatról (ami az EU-pénzeket és a jogállamiságot kötné össze) ma szavaztak a tagállamok állandó uniós nagykövetei Brüsszelben és a Die Welt információi szerint leszavazták a magyar és a lengyel nagykövetet. Varga Judit magyar igazságügyi miniszter már tegnap jelezte, hogy még a felpuhított német javaslat is elfogadhatatlan, így nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés