Előfizetői tartalom

Élesen kikelt Varga Judit az EU-pénzek jogállami feltételei miatt, megegyezést sürgetett a német soros elnök

Részben elérte célját Varga Judit magyar igazságügyi miniszter az Általános Ügyek Tanácsa mai ülésén Luxembourgban, igaz végül a tagállami szakminiszterek nem aról a napirendi pontról vitáztak ország-világ előtt, amit ő kért (a Bizottság jogállamisági jelentéséről), hanem arról, hogy az EU-pénzek erős és hatékony jogállami feltételekhez kötése miért fontos (főként az északi tagállamok hangsúlyozták), illetve miért helytelen és miért lenne az alapszerződés megsértése (a magyar és a lengyel szakminiszterek hangsúlyozták). Nagy újdonságot nem hallottunk az eddigi érvekhez képest, azt viszont jól bemutatta a 25 perces közvetítés, hogy tényleg nagy még az eltérés az álláspontok között és ez az egész vita tényleg túszul ejtheti a 2021-2027-es uniós költségvetésről és a helyreállítási alapról szóló döntéseket is.

Kérés vs. teljesítés Varga Judit igazságügyi miniszter tegnap azt szorgalmazta, hogy legyen nyilvános az Általános Ügyek Tanácsában annak a napirendi pontnak a vitája, ami az Európai Bizottság minapi jogállamisági jelentése alapján induló dialógusról szól. A magyar kormány álláspontja szerint az a jelentés teljesen elfogult egyes tagállamok irányába, míg a Magyarországról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés