Előfizetői tartalom

Hivatalos: Magyarország és Lengyelország megvétózta az EU-költségvetést

Portfolio
Magyarország megvétózta az uniós költségvetési javaslatot a mai nagyköveti tanácskozásona túl szigorú jogállamisági rendelet miatt – jelentette be Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár a Twitterén. A hírek szerint nem csak a magyar, hanem a lengyel nagykövet is hasonlóan szavazott. Ez azt jelenti, hogy a Portfolio reggeli értesülésével és Orbán Viktor ma délutáni jelzésével összhangban a két tagállam politikai vétót emelt a 2021-2027-es uniós költségvetés és a helyreállítási alap saját forrás rendeletével kapcsolatban, a formális vétó még hátravan.

Megvétózta a magyar kormány az unió 2021-2027-es költségvetéséi tervét és a helyreállítási alaphoz szükséges rendeletet, amelynek lehetőségét reggel a Portfolio elsőként írta meg. Később Orbán Viktor kormányfő is bejelentette a vétót, ahogy a magyar kormányszóvivő és Varga Judit igazságügyi miniszter is erről írt. Fontos, hogy ez még "csak" a politikai vétó bemondását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés