Előfizetői tartalom

Megtudtuk: kritikus napok előtt állunk a magyar EU-pénzek jövőjét illetően

Weinhardt Attila
A következő napok, beleértve a hétvégi egyeztetéseket is, kritikusan fontosak abból a szempontból, hogy mikor kaphatja meg a magyar helyreállítási terv a brüsszeli jóváhagyást és hogy mikor és milyen feltételek mentén jöhetnek majd az EU-pénzek Magyarországra, ha jöhetnek – rajzolódik ki azokból az információkból, amelyeket név nélkül nyilatkozó brüsszeli források mondtak el a Portfolio-nak. Az alábbiakban az egyre bonyolultabb ügyet és az előttünk álló lehetséges forgatókönyveket is felvázoljuk, mert a téma láthatóan befolyásolja még a forint árfolyamát is, hiszen tegnapra kéthavi mélypontra bukott az erősödő kamatemelési várakozások mellett is.

Jól jönne minél előbb a hatalmas adag pénz A Portfolio megbízható forrásoktól úgy értesült, hogy még a hétvégi napokon is lesznek magasszintű egyeztetések a magyar kormány és az Európai Bizottság illetékesei között azért, hogy tisztázódjon: a Bizottság mostanában rá tud-e bólintani a 2511 milliárd forintos Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervünkre (HET)...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái