Előfizetői tartalom

Agrárbiztos: több eszközzel is lehet támogatni a precíziós beruházásokat

Orosz Márton
|
Jó módszernek tartja a kisebb és közepes gazdaságok megerősítésében és általában a vidék helyzetének javításában a kiemelkedő, 80 százalékos önrészre irányuló magyar szándékot Janusz Wojciechowski. Az Európai Bizottság mezőgazdaságért felelős biztosa szerint a precíziós gazdálkodás egyszerre illeszthető bele a környezetvédelmi és a mezőgazdaságot fejlesztő törekvésekbe, ennek pedig az uniós finanszírozásban is tükröződnie kell.

A jelenlegi, Ukrajna elleni háború milyen hatással lehet az európai agrofood szektorra? Ennek a drámai helyzetnek mindenképpen lesz hatása az élelmiszeripari szektorra, de közvetlen veszélyt nem érzek. Tény, hogy nyilvánvaló hatást gyakorolnak a fejlemények az import takarmány-alapanyagok révén a sertés- és baromfitartásra. Ez indokolja, hogy stratégiai attitűddel gondolkozzunk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés