Előfizetői tartalom

Nem azt az EU-pénzt kapjuk most, amit Orbán Viktor kért a levelében

Orbán Viktor kormányfő egy hete a helyreállítási program hitelkeretének azonnali rendelkezésre bocsátását kérte az Európai Unió vezetőitől, a miniszterelnök sajtófőnöke pedig a tegnap esti EU-csúcson azt jelezte, hogy a levél hatására máris pénzhez jut Magyarország. Valójában azonban egy ettől teljesen eltérő, támogatási jellegű forrás megszerzéséről van szó, amelyet egy e heti bizottsági javaslat tartalmazott.

Amint megírtuk: a miniszterelnök sajtófőnöke arról számolt be tegnap este, hogy Orbán Viktor kormányfő minapi levele után mozgásba lendült az uniós gépezet és Magyarország rövidesen egy 300 millió eurós keretet fog megkapni előfeltételek nélkül az ukrajnai menekültválság kezelésére. Fontos tudni, hogy Orbán Viktor levelének nincs közvetlenül köze ehhez a 300 milliós...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés