Előfizetői tartalom

Megüzenték Brüsszelből: belátható ideig nem kapjuk meg a helyreállítási pénzeket

Portfolio
Az Európai Bizottság fokozza a nyomást a magyar kormányon az EU-pénzek terén, a helyreállítási forrásokat belátható ideig nem fogják kifizetni, de közben tartanak attól Brüsszelben, hogy az új politikai felhatalmazás mellett a magyar kormány elkezdi blokkolni a közös uniós döntéshozatalt - rajzolódik ki a Reuters helyzetelemzéséből, amelyben név nélküli brüsszeli forrásokat szólaltattak meg.

Az összefoglaló emlékeztet arra, hogy az Európai Bizottság a héten azt jelezte, hogy el fogja indítani a jogállamisági eljárást Magyarországgal szemben, amelynek a végén elméletileg akár az összes EU-forrást is blokkolhatják, vagy a pénzek egy részének kifizetését blokkolhatják. Felidézik, hogy az eddigi nyomásgyakorlás jegyében a Bizottság nem fogadta el a magyar kormány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés