Előfizetői tartalom

Kiderült: túligényelték Dél-Dunántúlon a napelemes pályázatot, Budapesttől vehetik el a pénzt

Baranya, Somogy és Tolna megyében összesen 23,6 milliárd forintnyi támogatást kértek a családok a lakossági napelemes uniós pályázatban, miközben a két pályázati fordulóra összesen 20,6 milliárd forintot szánt a kiíró – derült ki a Portfolio összesítéséből. A dél-dunántúli túligénylés mellett vannak azonban olyan térségek az országban, amelyekben jóval kevesebbet kértek az elérhető keretnél, ilyen például Budapest, így ezekből csoportosíthatják majd át a pénzeket. A pályázati eredményeket országszerte több mint 43 ezer család várja hónapok óta feszülten.

Bár nem verték nagy dobra, de az elmúlt hetekben átalakult a hivatalos uniós pályázati oldal aktuális statisztikai aloldala, így már az is kinyerhető némi munkával, hogy az uniós Helyreállítási és Ellenállóképességi Terv (RRF) keretében melyik megyében mennyien és mennyi pénzt kértek a nagy lakossági napelemes pályázat téli első fordulójában. Az alábbi táblázat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés