Előfizetői tartalom

Borzalmasan sok EU-pénznek mondana búcsút a kormány, ha tényleg minden forgatókönyvre felkészült volna 

Weinhardt Attila
Már eddig is jócskán hiányoztak az EU-pénzek a magyar költségvetésből, és ha az év hátralévő részében, illetve 2023-ban is csak minimális összegben jönnének, akkor 2023 végére összességében már több ezer milliárdos lenne az elmaradás, így drasztikusan más pályára keveredne a magyar államháztartás és az egész gazdaság a tervekhez képest – derül ki a Portfolio új forgatókönyv elemzéséből. Ezt annak kapcsán készítettük el, hogy ma jár le a jogállamisági levélben megszabott kéthónapos válaszadási határidő az Európai Bizottság által felvetett problémákra és a minap elhangzott az is a magyar kormány részéről, hogy minden forgatókönyvre, beleértve az EU-s pénzek elmaradását is, felkészült. Sőt, a napokban az is kiderült, hogy az összes elérhető hitelt is felvenné a kormány az uniós helyreállítási programból, így ez is rávilágít arra, hogy tényleg nagyon kellenének az EU-pénzek.

Fontos üzenetek hangzottak el Az április 27-én elindított jogállamisági eljárás hivatalos levelében felsorolt problémákra ma jár le a magyar kormány kéthónapos válaszadási határideje és amint Navracsics Tibor uniós forrásokért és területfejlesztésért felelős miniszter a minap érzékeltette: fontosak a válaszok. Azok tartalma, minősége ugyanis sokat lendíthet a brüsszeli...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái