Előfizetői tartalom

EU-pénzek: súlyos döntés születik vasárnap Brüsszelben, de nincs még veszve semmi

Weinhardt Attila
A legfrissebb jelek szerint súlyos pénzügyi szankciós javaslatot fogalmaz meg vasárnap az Európai Bizottság a tagállamokat tömörítő Tanács felé a magyar jogállamisági eljárásban, de nyitva hagyja az ajtót arra is, hogy ha a következő 1-3 hónapban a magyar kormány felőli felajánlások a gyakorlatban is megvalósulnak, akkor még elkerülhető legyen a szankciók tényleges foganatosítása. Euró tízmilliárdok sorsa, folyósításának ütemezése múlik a következő hónapok fejleményein, és mivel sok a zaj az ügyhalmazban, röviden összefoglaljuk, hogy mire kell igazán figyelni.

Erős nyomásgyakorlás egy érdekes epizód mentén Miután szerdai európai parlamenti beszédében világosan megüzente Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, hogy a jogállamisági mechanizmuson keresztül meg fogja védeni az unió költségvetési érdekeit és a korrupció elleni küzdelem fontosságát hangsúlyozta, aznap délután egy brüsszeli háttérbeszélgetésen minden...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái