Előfizetői tartalom

Thierry Breton a magyar EU-pénzes vállalásokról: bízok a magyar kormány teljesítésében, de van még feladat

Sok vállalást tett a magyar kormány a jogállamisági eljárás során, ami egyúttal sok feladatot is jelent, ezek közül néhány kötelező elemet már teljesített, és „bízok benne, hogy mindet teljesíti” – jelezte egy hétfő délutáni budapesti háttérbeszélgetésen Thierry Breton. Az Európai Bizottság belső piacért felelős biztosa - akihez többek között a kondicionalitási eljárás közbeszerzéssel kapcsolatos ügyei is tartoznak - elárulta, hogy a közbeszerzés terén tett magyar kormányzati vállalásokat még ki kell egészíteni és részben ezen "finomhangolás" átbeszélése érdekében érkezett Budapestre, amelynek keretében ma például hosszan tárgyalt Orbán Viktor kormányfővel is.

Kétnapos magyarországi látogatásra érkezett a belső piacért felelős biztos, amelynek keretében vasárnap meglátogatta például Zalaegerszeg határában a Zalazone-t Palkovics László technológiai és ipari miniszterrel, amelyet a világ egyik legfejlettebb kettős hasznosítású (polgári és katonai) ipari parkjának nevezett. Pozitív hangvételben beszélt a parkban zajló fejlesztésekről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés