Előfizetői tartalom

Váratlan fordulat a magyar EU-pénzeknél – Mi történt és mi várható ezután?

Azután, hogy az Európai Bizottság felsővezetése tegnap váratlanul úgy döntött: fenntartja a magyar EU-pénzek felfüggesztésével kapcsolatos javaslatát, nem valószínű, hogy a következő 2-3 hétben engedik jóváhagyni a felfüggesztési veszélyben lévő három Operatív Programot – tudta meg a Portfolio az ügyre rálátó egyik brüsszeli bizottsági forrástól. Ez pedig váratlanul súlyos következményhez is elvezethet: akár 11,4 milliárd eurónyi felzárkóztatási forrásunkat is felfüggeszthetik a hírekben szereplő 7,5 milliárd euró helyett. Levezetjük, hogy miért van benne ez a pakliban, illetve azt is összefoglaljuk, hogy most mi a helyzet az EU-pénzeinkkel és mik a kilátások.

Felfüggesztési ügy: nagy számokról van szó Több bizottsági forrással is beszéltünk, akik egybehangzóan azt mondták: őket is meglepte az, hogy noha a magyar kormány már megtett néhány fontos lépést a bevállalt 17 féle korrupcióellenes és közbeszerzési intézkedésből, mégis fenntartotta a Bizottság felsővezetése az EU-pénzek felfüggesztésével kapcsolatos szeptemberi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés