Előfizetői tartalom

Itt a brüsszeli levél, ami súlyos hatással lesz az EU-pénzeinkre!

Weinhardt Attila
Még mindig komoly hiányosságokat és gyengeségeket lát az Európai Bizottság az Integritás Hatóság szabályainál, az ügyészi vizsgálatok bírósági felülvizsgálati folyamatában és a vagyonnyilatkozati rendszer tartalmi elemeinél, ezért december 9-i, pénteki levelében továbbra is azt javasolta a tagállamoknak, hogy vagy 7,5 milliárd eurónyi, vagy akár 11,4 milliárd eurónyi magyar felzárkóztatási forrást függesszenek fel, illetve tiltsák meg, hogy a közérdekű vagyonkezelő alapítványok EU-pénzt kaphassanak – derül ki abból az 5 oldalas levélből, amely a Portfolio birtokába jutott.

Mi a fő üzenet? A hozzá tartozó 10 oldalas mellékletből az is világosan látszik, hogy a november 30-i bizottsági értékelésben felrótt 13 féle problémából (ezeket részletesen itt írtuk meg) december 7-ig mindössze egyet kezelt teljes mértékben azóta a kormány (adatközlési transzparencia szabályok), illetve további egyet részben (felelősségi szabályok adathiány esetén...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái