Előfizetői tartalom

Itt a brüsszeli levél, ami súlyos hatással lesz az EU-pénzeinkre!

Még mindig komoly hiányosságokat és gyengeségeket lát az Európai Bizottság az Integritás Hatóság szabályainál, az ügyészi vizsgálatok bírósági felülvizsgálati folyamatában és a vagyonnyilatkozati rendszer tartalmi elemeinél, ezért december 9-i, pénteki levelében továbbra is azt javasolta a tagállamoknak, hogy vagy 7,5 milliárd eurónyi, vagy akár 11,4 milliárd eurónyi magyar felzárkóztatási forrást függesszenek fel, illetve tiltsák meg, hogy a közérdekű vagyonkezelő alapítványok EU-pénzt kaphassanak – derül ki abból az 5 oldalas levélből, amely a Portfolio birtokába jutott.

Mi a fő üzenet? A hozzá tartozó 10 oldalas mellékletből az is világosan látszik, hogy a november 30-i bizottsági értékelésben felrótt 13 féle problémából (ezeket részletesen itt írtuk meg) december 7-ig mindössze egyet kezelt teljes mértékben azóta a kormány (adatközlési transzparencia szabályok), illetve további egyet részben (felelősségi szabályok adathiány esetén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés