Előfizetői tartalom

Pesszimista a kormány, mintha nem várnák az uniós források beáramlását

Noha tavaly a várt források kevesebb mint 60 százaléka érkezett meg az Európai Uniótól a magyar költségvetésbe, a 2023-as tervezetben sem számol sok brüsszeli kifizetéssel. A tavaly nyári előirányzatot alig módosították felfelé, pedig már torlódnak a magyar források, és az Európai Bizottsággal is sikerült egy részmegállapodásra jutni. Ráadásul a befizetéseknél jelentősebb emelkedésre számít a kormány.

Csak tavaly év végére született meg az Európai Bizottság és a magyar kormány között a 2021-2027-es hétéves költségvetés lehívásához szükséges Partnerségi Megállapodás. Ennek révén összesen csaknem 22 milliárd euró (mintegy 9000 milliárd forint) értékű támogatás érkezhet az Európai Uniótól Magyarországra. A kormány tavalyelőtt még arra számított, hogy ezek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés