Előfizetői tartalom

A kormány kilencven fokos fordulatot vett 9,6 milliárd euró hitelért

Noha eleinte a magyar kormány elutasította, hogy igényelje az uniós Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz olcsó hitelkeretét, most mégis felkérték Navracsics Tibor uniós főtárgyalóvá előlépett területfejlesztési minisztert annak megigénylésére. Nyáron jár le a határidő a 9,6 milliárd eurós olcsó uniós hitel felvételére, amelynek felhasználásáról Lantos Csaba energiaügyi miniszter dönt majd.

Kedd este jelent meg a Magyar Közlönyben az a határozat, amely szerint a magyar kormány a Helyreállítási Alap hitelkeretét is lehívja. Az Orbán Viktor vezette kabinet ettől eddig elzárkózott, mivel azzal érvelt a miniszterelnök, hogy Magyarország olcsón tud magától is hitelt felvenni. Ennek fényében már 2021 szeptemberében történt is egy devizakötvény-kibocsátás összesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés