Előfizetői tartalom

A magyar kormány fordulatot vett, újabb vitába kezdett az Európai Bizottsággal

Noha a magyar kormány részéről eddig inkább abba az irányba mutattak a nyilatkozatok, hogy a kabinet támogatja az Európai Bizottság tervét, hogy lazítsanak az állami támogatások szabályozásán, addig most már tiltakozó levelet küldtek Brüsszelnek. Vagyis Magyarország is csatlakozott azon tíz tagállamhoz, amelyik egyelőre nem pártolja a lépést. Mindez pedig tovább hátráltathatja az uniós válaszlépést az amerikai protekcionista inflációcsökkentő törvénnyel szemben. Frissítés: a cikk megjelenése után a magyar kormány is ismertette álláspontját a Portfolióval.

Tizenegy európai uniós ország "nagy körültekintést" kér az Európai Bizottságtól az állami támogatási szabályok enyhítését illetően, amellyel Brüsszel segítené az uniós zöldipari fejlesztéseket. A Magyarország által is aláírt levél szerint a szabályozás enyhítése a blokkon belüli versenyben csak fokozná az egyenlőtlenséget - tudta meg a Reuters. A február 10-én...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés