Előfizetői tartalom

Vasszigorral megy neki Brüsszel a multiknak, Magyarországon is jöhet a keménykedés

Portfolio
Az Európai Bizottság 2023. február 6-án négyhetes nyilvános konzultációt indított a külföldi támogatásokról szóló új szigorításokról. Bár Brüsszel enyhített az eredeti tervezeten, de így is jelentős mennyiségű bejelentési kötelezettsége keletkezek az unión kívüli multiknak. Mindez főként az ázsiai és amerikai cégeket érinti, és Magyarország is új kihívásokkal szembesülhet.

Az Európai Bizottság még 2021 májusában terjesztette elő a javaslatát, hogy szigorúbb szabályokat vezetne be az EU-n kívüli kormányok által az unió területén működő cégeknek fizetett állami támogatások esetében. Noha az Európai Parlament és a Tanács rekord gyorsasággal, 2022 júniusában elfogadta az indítványt, a végrehajtási rendeletet csak februárban tette közzé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés