Előfizetői tartalom

A magyar kormány komoly falba ütközött az Európai Bizottságnál

Akadémikusok szerint csak a jéghegy csúcsát faragta le az Orbán Viktor vezette kormány azzal, hogy a miniszterek kiléptek az egyetemi vagyonkezelő alapítványok éléről. A Portfolio információi szerint az Európai Bizottság sem elégedett a lépéssel, de egy jogállamisági jelentés is kevésnek tartja ezt a lépést. Az új összeférhetetlenségi szabályokat hazai kutatók sem tartják megfelelőnek.

A december közepe óta minden új Horizont Európa és Erasmus+ finanszírozáshoz való hozzáféréstől elzárt 21 alapítványi egyetem és több mint tíz kulturális intézet komoly pénzügyi következményekkel néz szembe, hacsak a magyar kormány nem tud eleget tenni az EU azon követelésének, hogy rendezze az átláthatósági és összeférhetetlenségi problémákat ezekkel az alapítványokkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés