Előfizetői tartalom

Átvették a magyar kormány szerepét a németek, megakasztották az EU újabb reformját

Németország a belsőégésű motorok betiltásának megvétózása után egy újabb uniós döntéshozatali eljárást akasztott meg az utolsó pillanatban: a stabilitási és növekedési paktum reformjánál álltak elő követelésekkel az utolsó pillanatban. A költségvetési kiköltekezés megfékező EU-s tervezet körül egyre nagyobb konfliktus bontakozik ki, de kedden mégis sikerült egy részegyezségre jutni. A magyar kormány gazdaságpolitikáját is érintik a módosítások.

Németország az utolsó pillanatban követeléseket fogalmazott meg az Európai Unió államadósságra és költségvetési hiányra vonatkozó szabályainak tervezett felülvizsgálatával kapcsolatban, ami újabb kudarcot jelent Brüsszelnek. Christian Lindner pénzügyminiszter újabb akasztása rámutat arra, hogy a blokk legnagyobb gazdasága kiszámíthatatlan tárgyalópartnerré vált,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés