Előfizetői tartalom

Az Európai Bizottság és a magyar kormány is fúrja az új uniós forrásosztást

Thierry Breton belső piaci biztos hétfőn kijelentette, hogy a közös hitelfelvétel jelenleg nem jelent lehetőséget a tagállamok számára a zöld átmenet finanszírozásának segítésére. Az Egyesült Államok inflációcsökkentő törvényével szembeni uniós fellépést eddig egy új hitelből finanszírozta volna Brüsszel. Varga Mihály pénzügyminiszter is kedden jelezte: nem támogatja az Orbán-kormány az újabb közös hitelfelvételt.

Thierry Breton egy hétfői párizsi sajtótájékoztatón kizárta annak lehetőségét, hogy a hamarosan bemutatásra kerülő Net Zero Industry Act keretében - amely az alacsony szén-dioxid-kibocsátású technológiák támogatásának növelését célozza - újabb uniós közös hitelfelvételt kössenek a zöld projektek fejlesztésének finanszírozására - számolt be az Euractiv. Pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés