Előfizetői tartalom

A kormány nagy csendben egy újabb jogszabályt ír át az uniós források miatt

A kormány átalakítja a közbeszerzési eljárások ellenőrzésének jogköreit, és új összeférhetetlenséget megakadályozó fékeket épít a rendszerbe. A közbeszerzések területe az Európai Bizottsággal a jogállamisági eljárás miatt fennálló viták egyik központi eleme volt, így fontos terület a 22 milliárd eurónyi, Magyarországnak járó kohéziós forrás kifizetésénél is.

Az előterjesztés célja, hogy a szabálytalansági ügyekben eljáró irányító hatóságoktól, továbbá a közbeszerzési eljárások ellenőrzését végző közbeszerzési felügyeletért felelős helyettes államtitkártól függetlenül működő Belső Ellenőrzési és Integritási Igazgatóság új feladataként kerüljön szabályozásra az irányító hatóságok és egyéb érintett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés