Előfizetői tartalom

Döntött a Bizottság: 1 milliárd eurónyi magyar céges támogatást hagytak jóvá

Az Európai Bizottság jóváhagyta az Oroszország Ukrajna elleni háborújával összefüggésben megemelkedett energiaköltségekkel szembesülő vállalkozások támogatására irányuló 1 milliárd euró (hozzávetőleg 379 milliárd forint) összegű magyar programot. Ez nem jelent plusz brüsszeli forrásokat Magyarország, de az állami támogatások esetében szükséges az uniós versenyjogi jóváhagyás.

Az Európai Bizottság az orosz-ukrán háború elején meghosszabbította az állami támogatásokra vonatkozó lazább szabályozási rendszert, amelyet először a koronavírus-járvány alatt vezetett be, hogy a tagállamok könnyebben segíthessék a gazdasági szereplőket. Normál körülmények között az uniós belső piac védelme érdekében a kormányok kezét jobban megkötik, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés