Előfizetői tartalom

Fennakadt a kormány Brüsszel rigorózus szabályain, soká jönnek az EU-pénzek

Húsvét előtt küldte vissza utolsó értékelését az Európai Bizottság a magyar kormánynak a vitás ügyekben, azóta pedig szinte semmilyen előrehaladás nem történt a magyar uniós források kiszabadítását illetően. A budapesti kabinet alig oldott meg valamit a brüsszeli kifogások közül, emiatt a Portfolio-nak több forrás is azt mondta, hogy a jelenlegi tárgyalási ütem mellett könnyen a jövő évre csúszhatnak az első utalások. Az Erasmus- és Horizont-programoknál pedig pályaváltás is jöhet.

Kormányzati forrásaink szerint Brüsszel több olyan igazságügyi és jogi reformot vár el, amelyeket elfogadhatatlannak tartanak, míg az Európai Bizottságnál egyre többen érzik úgy, hogy semmilyen irányba nem tartanak a tárgyalások, amelyek tétje, hogy felszabadítsák Magyarország kohéziós forrásait és a helyreállítási alapból lehívható tételeket. Azt minden fél megerősítette, hogy a húsvét előtt megküldött bizottsági értékelés óta gyakorlatilag egy tapodtat sem közeledtek a felek álláspontjai.

Brüsszelben így az ügyre rálátó források között volt olyan, aki a Portfolio-nak azt mondta, hogy

EGYÁLTALÁN NEM TARTJA VALÓSZÍNŰTLENNEK, HOGY IDÉN EGYETLEN UTALÁST SEM KAPHAT A MAGYAR KÖLTSÉGVETÉS.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés